Onze projecten

Onze projecten2020-01-17T14:59:27+01:00

De stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis zet zich in voor verschillende projecten die ten goede komen aan de bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Het is mogelijk om de projecten te financieel te steunen door op een van de onderstaande projecten te klikken.

Word vriend of doneer

U kunt financieel bijdragen aan een van onze projecten of de stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis steunen door vriend te worden of een eenmalige donatie te doen.

Museumbezoek

We willen onze bewoners de mogelijkheid bieden een dagje eropuit te trekken en bijvoorbeeld een museum bezoeken. Kijken naar kunst stimuleert de hersenen en heeft vooral een positieve effect op mensen met dementie.

Danst u met mij mee?

Het doel van het project 'Danst u met mij mee?' is ouderen op een leuke manier te laten bewegen. Dansen heeft niet alleen een positief effect op de fysieke gesteldheid maar ook op de psychische gesteldheid van ouderen.

Het verhaal achter de deur

De deurstickers van True Doors hebben de gangen van locatie Davidshof veranderd in een sfeervolle straat. Een straat waar de bewoners wonen en meer een thuisgevoel ervaren. Dat is belangrijk, want dit is hun thuis geworden. […]

Duofiets

Rond het 625-jarig jubileum van het gasthuis hebben we gelden geworven voor onder andere een duofiets voor de locatie Davidshof. Bewoners kunnen samen met een familielid of vrijwilliger op de duofiets de wijk in.

De tovertafel

De Tovertafel zijn games die op een normale (eet)tafel worden geprojecteerd en die bestuurd kunnen worden door hand- en armbewegingen. De games zijn ontworpen voor oudere mensen in de late fase van dementie.

Ga naar de bovenkant