Positieve herinneringen met de illi-tv

Positieve herinneringen met de illi-tv

De illi-tv biedt mensen met dementie de mogelijkheid om positieve herinneringen op te halen door het zien van hun eigen levensverhaal.

Locatie Davidshof heeft een illi-tv gekregen van de Stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Op de illi-tv biedt staan de levensverhalen van verschillende bewoners. Dit is niet alleen leuk om naar te kijken, het heeft ook een positief effect op de bewoners. Zelfs in een ver gevorderd stadium van geheugenverlies kunnen muziek van vroeger en vertrouwde beelden heel veel losmaken.

Het illi-tv team zoekt beelden bij bijvoorbeeld de geboorteplaats, hobby of lievelingsmuziek van de bewoners. Ook foto’s of filmpjes die een contactpersoon van een bewoner opstuurt, worden meegenomen. De levensverhalen kunnen gemakkelijk aangepast of ververst worden met nieuwe foto’s en filmpjes. Bijvoorbeeld van een kleinkind, van een nieuw huis of van de bloemen in de tuin. Bij veel bewoners is herkenning of een glimlach te zien als ze op de illi-tv naar hun levensverhaal kijken.

De illi-tv is het een laagdrempelige activiteit die op alle momenten van de dag is in te zetten. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat de andere bewoners en het personeel mee kunnen kijken met de levensverhalen omdat de illi-tv in de huiskamer van de Appelmarkt staat. Maar er staan ook spellen, films en concerten op de illi-tv en er is een rustig dagprogramma dat past bij elk seizoen en elke omgeving. Zo is er voor iedereen wat te zien en beleven.

2020-10-21T03:09:47+02:0020 oktober 2020|

Deel dit verhaal, kies je platform >

Ga naar de bovenkant