Meer rust door betere akoestiek op locatie Wevershof

Meer rust door betere akoestiek op locatie Wevershof

Speciale panelen zorgen in Brasserie Sofie, het restaurant op locatie Wervershof, voor een verbetering van de akoestiek. Voor de zomer heeft firma Akoestiekexpert uit De Bilt het Atrium, diverse kantoren en het restaurant op locatie Davidshof voorzien van geluidsabsorberende panelen.

Gerlina Pols, teamleider Horeca en Gastvrijheid: “We kregen daar al veel positieve reacties op. Je merkt echt het verschil. Niet alleen bewoners en medewerkers zijn blij met de verbeterde akoestiek, ook qua vormgeving krijgen we complimenten. De speciale panelen zijn zo opgehangen dat het een mooi lijnenspel oplevert, passend bij de ruimte.”

Door de goede ervaring is besloten om ook de Brasserie aan te pakken. Gerlina: “Bij gastvrijheid hoort ook dat je je op je gemak voelt in een ruimte. Als er veel na-galm-tijd is, moet je meer moeite doen om je verstaanbaar te maken. Dit geldt voor vergaderruimtes maar ook voor ruimtes waar meerdere mensen elkaar ontmoeten. Niks vervelender dan dat je je tafelgenoot niet goed kan verstaan.”

Geluid wordt gevormd door golven die reflecteren als ze in contact komen met harde, weinig absorberende oppervlakken zoals bijvoorbeeld beton, marmer of glas. In ruimtes waar dergelijke materialen veel zijn toegepast heeft men vaak last van hinderlijke echo’s die het moeilijk maken om elkaar te verstaan.

De akoestiek in de Brasserie werd inderdaad als storend ervaren. Ook daar prachtig hoge plafonds, harde vloeren en wanden. Gerlina: “Samen met Akoestiekexpert hebben we goed gekeken naar de ruimte. De panelen zijn er in diverse uitvoeringen. We hebben qua kleur en vorm gekozen voor panelen die geen afbreuk doen aan de sfeer van de ruimte. Er zijn zowel panelen op de wanden als aan het plafond bevestigd. We hopen en verwachten hiermee dat men zich fijn zal voelen in de Brasserie.“

De Stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis is bereid gevonden om de helft van de investering voor haar rekening te nemen. Het Gasthuis is blij dat cliënten en familieleden/naasten van cliënten donaties doen aan de Vriendenstichting waardoor dit mede mogelijk kan worden gemaakt.

2019-11-17T14:48:31+01:0031 oktober 2019|

Deel dit verhaal, kies je platform >

Ga naar de bovenkant