De Tovertafel

De Tovertafel

De Tovertafel zijn games die op een normale (eet)tafel worden geprojecteerd en die bestuurd kunnen worden door hand- en armbewegingen. De games zijn ontworpen voor oudere mensen in de late fase van dementie.

Ouderen met een dementie zijn vaak een groot deel van de dag passief. Ze kijken wat voor zich uit of zitten te dutten en er is zelden interactie onderling. Dit is zeer zorgelijk, omdat deze apathie de achteruitgang van hun fysieke, mentale en emotionele welbevinden versnelt: spieren worden stijf, ze raken verveeld of zelfs depressief en ook hun cognitieve vermogen gaat achteruit. De Tovertafel is een kastje dat in het plafond boven een tafel wordt geïnstalleerd. In het kastje zitten een beamer, sensors en computer verwerkt. Het apparaat werkt stand-alone en er is dus – op het aanzetten of uitzetten na – geen begeleiding van het verzorgend personeel nodig.

Wilt u een bijdrage leveren om de Tovertafel mogelijk maken voor de bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis? Steun ons dan met uw donatie en vul het onderstaande formulier in.

Donatie aan de Tovertafel

Ik steun de Stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis met:

(vul hier uw bedrag in euro's in)*

*Dit bedrag wordt middels een eenmalige machtiging Euro-incasso van uw rekening afgeschreven.

Ik verleen hierbij toestemming aan Stichting Vrienden van St. Pieters Bloklands Gasthuis om een eenmalige incasso-opdracht naar mijn bank te sturen, om de door mij opgegeven donatie van mijn bankrekening te incasseren.

Incassant ID: NL28ZZZ411897770000

Machtigingskenmerk: Donatie Tovertafel

Door |2018-01-09T13:13:44+00:0020 juni 2016|