Steun onze projecten

Steun onze projecten2018-05-17T16:24:46+00:00

De stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis zet zich in voor verschillende projecten die ten goede komen aan de bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Het is mogelijk om de projecten te financieel te steunen door op een van de onderstaande projecten te klikken.

Word vriend of doneer

U kunt financieel bijdragen aan een van onze projecten of de stichting Vrienden van St. Pieters en Bloklands Gasthuis steunen door vriend te worden of een eenmalige donatie te doen.

Danst u met mij mee?

Het doel van het project 'Danst u met mij mee?' is ouderen op een leuke manier te laten bewegen. Dansen heeft niet alleen een positief effect op de fysieke gesteldheid maar ook op de psychische gesteldheid van ouderen.

Museumbezoek

We willen onze bewoners de mogelijkheid bieden een dagje eropuit te trekken en bijvoorbeeld een museum bezoeken. Kijken naar kunst stimuleert de hersenen en heeft vooral een positieve effect op mensen met dementie.

De Tovertafel

De Tovertafel zijn games die op een normale (eet)tafel worden geprojecteerd en die bestuurd kunnen worden door hand- en armbewegingen. De games zijn ontworpen voor oudere mensen in de late fase van dementie.

Duofiets

In het kader van het 625-jarig jubileum van het gasthuis werven we gelden voor onder andere een duofiets voor de locatie Davidshof. Bewoners kunnen op een duofiets samen met een familielid of met een vrijwilliger op de fiets de wijk in.